Ronny Granlund

 

Vi tyckte det var dags för ett snack med mannen som gjort flest besök någonsin på Life N Joy. Du ser honom på många av våra pass, ofta med en kopp kaffe innan träningen och allt som oftast i gymmet bland dom tunga vikterna. Uttrycket krutgubbe har hittat sin man.

  • Du är en av dom personer som tränat flest tillfällen hos oss någonsin och besöker oss nästan dagligen, ibland flera gånger på en dag. Hur håller du dig motiverad att fortsätta?

Min motivation att träna är välmåendet både fysiskt o psykiskt och känna att jag blir starkare fast man är äldre och att ligga steget före åldrandet. Känslan när man gör ett pb (person bästa) på någon övning sporrar mig att fortsätta och försöka slå det fast det kan ta månader och man kanske inte ens lyckas, men målet finns där ändå och det är därför jag packar träningsväskan och pallrar mig ner till gymmet även om det vissa dagar kan kännas tungt.

Och så är det gemenskapen man får med trevliga och glada träningskompisar och ta en fika och snacka lite, före o efter passen.

  • Vad gjorde du innan din gymkarriär?

I unga år spelade jag fotboll, annars har jag inte direkt hållt på med någon sport. Min första kontakt med gym var det som fanns på min senaste arbetsplats, men jag hade ingen struktur i min träning, det vart lite si o så.

När jag flyttade till Rättvik och blev medlem på Life n Joy upptäckte jag hur kul och givande det var och fick mer struktur i min träning.

  • Vilken typ av träning blir det när du besöker oss?

Jag tränar mycket marklyft o knäböj som är mina favoritövningar men så klart även annat också och så blir det mycket gruppass som jag tycker är ett bra komplement till gymträningen.

  • Ja visst är ni ett litet gäng ”gubbar” som lyfter skrot?

Ja vi är några stycken som brukar träffas i gymmet, peppa varandra och hjälpa till att passa vikter osv. Vi hittade varandra i gymmet genom våra intressen för basövningar, alltså marklyft, knäböj och bänkpress. Ett tag gjorde vi egna tester där vi skulle se hur mycket vi kunde öka i dom olika övningarna under en tid, det blev som en liten utmaning mot sig själv, det var kul. Men nu under pandemin har det såklart varit lite annorlunda.

  • Håller du på med något annat skoj när du inte är på gymmet?

Jag cyklar mountainbike och spelar golf på sommaren. På vintern blir det lite skidåkning, men det är gymmet som hägrar mest.

  • Har du några tips till andra som inte kommit igång med träning ännu?

Kom förbi gymmet och kolla runt, det finns så många olika saker och rum. Vill du köra stenhårt i din egen bubbla eller bara köra ett kul pass och snacka lite efteråt det bestämmer du vad som passar. Jag tycker det är kul med lite av varje.