Jimmy Öhman

 

Målare, brandman, e-sportare, två-barns pappa… Och tränar regelbundet. Hur går det ihop?

  • Berätta för oss, vem är du?

Jimmy Öhman heter jag. Jag bodde i Vikarbyn under hela min uppväxt. Flyttade till Stockholm och provade på det livet mellan 2011-2015. 2015 tog längtan och kärleken över och jag flyttade tillbaka till Rättvik igen. Jag arbetar som målare och brandman i beredskap på Räddningstjänsten i Rättvik.

  • Och så har du en stor härlig familj också?

Världens härligaste om du frågar mig! Min sambo Josefine och våra söner Viggo 6 år och Villy snart 3 år. Vi bor tillsammans i ett hus här i Rättvik med vår katt Sally. Vi har även en stor del av släkten boendes i Rättvik.

  • Nu till träningen! En sak som imponerar med din träning är att du ofta tränar innan jobbet och därmed alltid hänger på låset runt kl.05:00 på morgonen. Hur orkar du?

Ja du allt började med att jag inte ville att träningen skulle ta upp för mycket tid, den tid jag vill spendera med familjen. Jag testade att gå upp på morgonen och har nu fastnat. Våra två söner har svår blödarsjuka, så efter träningen åker jag hem och hjälper min sambo att ge dom medicin innan jobbet. Det får vår vardag att fungera. Visst är jag trött vissa kvällar men de är det värt!

 

  • Vad tränar du för något?

Mestadels styrka och lite kondition. Tränar främst för att hålla en god kondition i mitt arbete som brandman. Men har blivit mer och mer intresserad utav crossfit, får se om man börjar testa det mer. 

 

  • Du gjorde ett aktivt val att ändra din livsstil för några år sen, vad fick dig att göra det?

Allting började egentligen med att jag skulle börja jobba inom räddningstjänsten. Min gamla livsstil passade inte riktigt ihop med det jag nu skulle börja göra. 

 

  • Du har valt att helt skippa det här med alkohol, ett val som är ganska ovanligt för någon som inte hunnit fylla 30 år. Hur känns det?

Sommaren 2016 beslutade jag mig för att bli nykterist. Alkoholen hade tagit för stor del av mitt liv en längre tid och jag kände själv att jag stod för ett val. Alkoholen eller familjen… valet var för mig enkelt. Jag valde familjen! Jag vill inte att mina barn eller sambo ska behöva vara i närheten av den Jimmy jag då var. Jag har tagit många dumma beslut i mitt liv som jag inte är stolt över men detta gör mig stolt! Att vara nykter har inte varit svårt för mig och jag har ingen som helst längtan till alkoholen idag. Jag är lyckligare än jag någonsin varit, varför ska jag slänga bort det?

  • Sen ägnar du lite tid åt E-sport också? Vad lirar du? 🙂

Jag har ägnat stora delar av mitt liv åt e-sport. Jag började med counterstrike 2004 och har sedan dess varit helt fast i det. Varit runt och tävlat mycket i Sverige och mitt bästa minne är från en SM-final i Stockholm där vi till slut slutade på en tredje plats. Då la jag ner ca 8-10 timmar om dagen men idag kör jag lite “gubb cs” när man har tid över med mina gamla lagkamrater 🙂

En shout out till min gamla lagkamrat Fredrik “freck” som jag har spelat ihop med sedan 2008 som tyvärr lämnade oss i somras, RiP <3

 

  • Bonusfråga, har du något motto?

Its not for everyone – for some its everything!!