Vi fångade upp David Gunnars i gymmet för ett snack.

  • Många känner nog igen dig som bilbyggaren David som vunnit otaliga priser på utställningar och mässor för dina unika byggen. Men det här med träning har inte alltid varit en del av ditt liv, stämmer det?

Det stämmer mer än väl, jag har nog i ärlighetens namn varit en ganska “stereotypisk” icke tränare i nästan 30 av mitt 32 åriga liv. Fritiden spenderades allt vanligast kring bilar, på fest eller liggandes i soffan. Och om någon form av fysisk aktivitet på tal var jag snabb på att hitta på ursäkter, så som brist på tid eller något annat lämpligt för att slippa undan.

 

  • Vad var startskottet som fick dig att börja träna?

Runt Sommaren 2016 började jag märka att tröjorna med strl XL satt lite väl tight och en storlek större skulle nog ha varit bra. Det kändes inte som ett alternativ och det fick räcka med ursäkter!

  • Vilken slags träning började du med

Det första jag började med var faktiskt att cykla till jobbet som jag har i Vikarbyn. Det blev ganska snabbt höst, och för att inte låta ursäkterna vinna (igen) när vädret var för dåligt så letade jag mig istället in hit på Life N Joy. Mitt första pass var faktiskt Tabata intervaller med Karin. Det kommer jag nog aldrig glömma. -Hahaha! Jag fortsatte och körde på med olika grupp-träningar, huvudsakligen Spinning och Tabata.

 

  • Du har också diabetes, hur påverkas träningen av det?

Ja det stämmer, jag har haft typ1 Diabetes sedan jag var 8år gammal. Jag skulle inte vilja påstå att min Diabetes påverkar träningen så mycket, däremot påverkar träningen min Diabetes! Jag har med mitt tidigare levende inte haft en speciellt välbalanserad diabetes. I dagsläget är mina blodsockervärden mer än exemplariska. Det har såklart varit en form av “inkörnings-period” och det har tagit lite tid att lära sig hur min kropp och diabetesen faktiskt reagerar på olika fysiska aktiviter.

Foto: Hans Berggren
Foto: Hans Berggren

 

  • På sista tiden har du också börjat cykla, och det gick med raketfart uppåt i karriären. Hur har det gått?

Ja, det har verkligen gått jättebra, jag har kört på hårt med träningen och resultaten det gett är jag otroligt stolt över! Och såklart lite extra kul eftersom att det faktiskt var cyklingen som blev startskottet för mitt lite mer fysiskt aktiva liv för snart 3 år sedan.

  • David, du har också en familj med fru och två barn. Hur går det att kombinera arbete, träning och familj? Har du fler timmar på dygnet än andra? 😉

Ja och en helt fantastisk sådan! Det är ju såklart ett pussel att få till många gånger om man inte ska låta ursäkterna vinna och det är många gånger jag drömt om ett par extra timmar på dygnet. Men för min del handlar det helt enkelt om att planera och prioritera. Jag kör väldigt många träningspass innan familjen har vaknat, och för att inte sömnen ska bli allt för lidande brukar jag ofta när vi är klara med alla “måsten” och hushållssysslor faktiskt gå och lägga mig istället för att fastna i soffan framför Tv:n några timmar.